Filtr
    • Cena
      0,-
        
      0,-
    • Podle zbytkového cukru
    • BIO
    • Zrálo v dubovém sudu
    • VEGAN (při čiření nebyly použity živočišné látky)

    Cava

    Seřazení

    Cava jsou španělská šumivá vína, která se z valné většiny vyrábí v oblasti Katalánsko klasickou metodou zrání v lahvi, jako světoznámá vína z obalsti Champagne. Bílá vína se vyrábí převážně z odrůd Parellada, Macabeo, Xarel-lo či Chardonnay a růžová Cava je z odrůd Pinot Noir, Trepat či Monastrell. Původně se ale Cava vyráběla ze stejných odrůd jako v oblasti Champagne, kde se španělští vinaři inspirovali, ale jelikož byla roku 1887 napadna většina révy v oblasti Penedés révokazem Mšičkou, pozměnili se odrůdy pro přípravu Cavy na v té době některé z výše zmíněných odrůdy. Znakem Cavy je samotný název nebo čtyřramenná černá hvězda, což je záruka kvality a zákonem předepsaných kritérií. Cava se může podle Španělského vinařského zákona pěstovat v osmi vinařských oblastech: Aragonie, Baskicko, Kastilie a León, Katalánsko, Extremadura, Navarra, La Rioja a Valencie.

    Co se týče zbytkového cukru, Cava se dělí na tyto základní stupně:

    Brut Nature: bez přidaného cukru nebo do 3 g/l zbytkového cukru

    Extra Brut: do 6 g/l zbytkového cukru

    Brut: do 12 g/l zbytkového cukru

    Semiseco: 32-50 g/l zbytkového cukru

     
    Na těchto stránkách platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18-ti let. Všechna vína obsahují alergen č.12, oxid siřičitý (SO2)- Více informací naleznete zde.
    Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.