Nový Šaldorf, podoblast Znojemská, vinařská oblast Morava
Vinařství Modrý sklep, které je pod vedením zkušeného enologa, pana Vladimíra Muchy se nachází nedaleko Znojma v Novém Šaldoru ve Znojemské vinařské podoblasti. Vinařství hospodaří na 80 hektarech vinic, které se nachází na Kraví hoře a Načeratickém kopci. Všechny hrozny jsou sbírány ručně a toto vinařství nechává zrát nejen v nerezových nádobách, ale i v dubových sudech i všechna základní jakostní vína a samozřejmě i přívlastková vína, která následně zrají minimálně jeden rok v lahvi v rozsáhlém pískovcovém sklepě, než jdou do prodeje, což není úplně běžné. Ve vinařství se nachází kolem 50 sudů různého stáří a objemů, které jsou určeny pro dlouhodobé zrání vína. Díky tomu mají vína vysokou životnost. V sudech probíhá pozitivní mikro-oxidace, vína nazrávají v celém svém objemu a probíhá u nich stabilizace.
Vína z Modrého sklepa se podávala při státní návštěvě Jejího Veličenstva královny Alžběty II. a získavají prestižní ocenění na mezinárodních i tuzemských soutěžích.
Modrý sklep byl vykopán v pískovcovém masivu a nese svoje jméno díky tomuto vytěženému písku, který má na denním světle blankytně modrou barvu.
Na Kraví hoře jsou písčito-hlinité až jílovité půdy. Hrozny, které zde vznikají poskytují vína, která jsou plná, extraktivní a obvykle dozrávají do lahvové zralosti druhým až třetím rokem. Protože vinice sousedí s Národním parkem Podyjí, jsou veškeré viniční práce maximálně ohleduplné k životnímu prostředí. Ve vinicích se nechávají udržované zelené pásy trávy, aby nedocházelo k erozi půdy a zároveň se tím šetři vodní režim této lokality. Kraví hora je výjimečná lokalita a jsou zde vysázeny odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Tramín, Veltlínské zelené, Muškát moravský, Rulandské modré a Frankovka.
Načeratický kopec je lokalita, kde převládají půdy písčité a má jižní orientaci. Každoročně zde hrozny dosahují cukernatosti mezi 21 a 25 NM. V některých letech, kdy je nedostatek vodních srážek dochází k zahušťování buněčného obsahu bobulí, které se projeví vysokým extraktem a mírnou minerálností až slaností v dochutí vín. Díky těmto vlastnostem Načeratického kopce se zdě pěstují odrůdy, které mají schopnost „nabírat“ cukry v hroznech a díky pevné a tuhé slupce mohou dlouho ve vinici vyzrávat – Rulandské bílé a šedé, Chardonnay a Tramín.
.