Doporučte nás
    • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
     Filtr
    • Cena
      0,-
        
      0,-
    • Podle zbytkového cukru
    • BIO
    • Zrálo v dubovém sudu
    • VEGAN (při čiření nebyly použity živočišné látky)

    Modrý sklep

    Zoradenie

    Nový Šaldorf, podoblast Znojemská, vinařská oblast Morava

    Vinařství Modrý sklep, které je pod vedením zkušeného enologa, pana Vladimíra Muchy se nachází nedaleko Znojma v Novém Šaldoru ve Znojemské vinařské podoblasti. Vinařství hospodaří na 80 hektarech vinic, které se nachází na Kraví hoře a Načeratickém kopci. Všechny hrozny jsou sbírány ručně a toto vinařství nechává zrát nejen v nerezových nádobách, ale i v dubových sudech i všechna základní jakostní vína a samozřejmě i přívlastková vína, která následně zrají minimálně jeden rok v lahvi v rozsáhlém pískovcovém sklepě, než jdou do prodeje, což není úplně běžné. Ve vinařství se nachází kolem 50 sudů různého stáří a objemů, které jsou určeny pro dlouhodobé zrání vína. Díky tomu mají vína vysokou životnost. V sudech probíhá pozitivní mikro-oxidace, vína nazrávají v celém svém objemu a probíhá u nich stabilizace.

    Vína z Modrého sklepa se podávala při státní návštěvě Jejího Veličenstva královny Alžběty II. a získavají prestižní ocenění na mezinárodních i tuzemských soutěžích.

    Modrý sklep byl vykopán v pískovcovém masivu a nese svoje jméno díky tomuto vytěženému písku, který má na denním světle blankytně modrou barvu.

    Na Kraví hoře jsou písčito-hlinité až jílovité půdy. Hrozny, které zde vznikají poskytují vína, která jsou plná, extraktivní a obvykle dozrávají do lahvové zralosti druhým až třetím rokem. Protože vinice sousedí s Národním parkem Podyjí, jsou veškeré viniční práce maximálně ohleduplné k životnímu prostředí. Ve vinicích se nechávají udržované zelené pásy trávy, aby nedocházelo k erozi půdy a zároveň se tím šetři vodní režim této lokality. Kraví hora je výjimečná lokalita a jsou zde vysázeny odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Tramín, Veltlínské zelené, Muškát moravský, Rulandské modré a Frankovka.

    Načeratický kopec je lokalita, kde převládají půdy písčité a má jižní orientaci. Každoročně zde hrozny dosahují cukernatosti mezi 21 a 25 NM. V některých letech, kdy je nedostatek vodních srážek dochází k zahušťování buněčného obsahu bobulí, které se projeví vysokým extraktem a mírnou minerálností až slaností v dochutí vín. Díky těmto vlastnostem Načeratického kopce se zdě pěstují odrůdy, které mají schopnost „nabírat“ cukry v hroznech a díky pevné a tuhé slupce mohou dlouho ve vinici vyzrávat – Rulandské bílé a šedé, Chardonnay a Tramín.

    .

     
    Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií nájdete tu.
    Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.